Op zoek naar een samenwerkingspartner? Neem contact op.

“Nee, wij zijn geen installateur, maar een samenwerkingspartner”

“Nee, wij zijn geen installateur en laten het installatiewerk altijd over aan anderen.” Frans van Westenbrugge kan niet genoeg benadrukken, dat hij en zijn medewerkers zich alleen bezighouden met het ontwerpen en programmeren van KNX-systemen. “Een installateur die ons benadert, hoeft dus niet bang te zijn dat wij zijn klant overnemen. We werken nauw samen, maar het blijft jouw klant, jouw opdrachtgever. We zijn geen concurrenten, maar samenwerkingspartners.”

Projectleider Marcel Willemsen begrijpt de aarzeling wel bij installateurs. “Het voelt – zeker in het begin – misschien toch wat ongemakkelijk om een externe partij zo intensief bij je project te betrekken. Daarom is het goed om te weten dat wij zelf echt geen installatiewerk doen en ook helemaal geen plannen hebben om dat in de toekomst ooit wel op te pakken. Wij concentreren ons op het ontwerpen en programmeren.” Frans vertelt dat hij ook de inkoop van de componenten aan de installateur overlaat. “Wij denken mee en adviseren over de componenten, maar waar jij als installateur ze bestelt, maakt ons niet uit. Heb je daar wel hulp bij nodig, bijvoorbeeld omdat het uit het buitenland moet komen, dan helpen wij natuurlijk graag.”

Hetzelfde doel

Om tot een perfecte KNX-oplossing te komen, is een goede samenwerking enorm belangrijk. En daarvoor is onderling vertrouwen onmisbaar. Frans: “Wij moeten van alles weten en hebben dus veel overleg met de installateur. Die kan erop vertrouwen dat wij zorgvuldig met alle informatie omspringen. We hebben allebei hetzelfde doel: een tevreden eindgebruiker. In principe hebben wij alleen contact met de installateur en niet met zijn klant. Is dat wel een keer nodig, dan doen we dat alleen in overleg met de installateur en we koppelen altijd terug wat er afgesproken is.”

Steeds soepeler

Voor installateurs is het heel plezierig om met zo’n specialist als Van Westenbrugge in zee te gaan. Omdat alle medewerkers een elektrotechnische achtergrond hebben, is het bedrijf een waardevolle sparringpartner. Marcel: “Wij weten alles van KNX, maar snappen ook heel goed waar een installateur mee te maken heeft of tegenaan kan lopen. Dat begrip komt de samenwerking echt ten goede.” Frans en Marcel constateren dat die samenwerking steeds soepeler verloopt naarmate een installateur meer opdrachten aan Van Westenbrugge uitbesteedt. “We nemen je als installateur mee in het proces en steken er tijd en energie in om je vertrouwd te maken met KNX. Daardoor gaat het voorbereidende werk je steeds gemakkelijker, beter en sneller af. Door allebei te investeren in de samenwerking komen we op termijn tot de mooiste projecten. Dat is voor ons leuk, maar voor jou als installateur minstens zo interessant.”

Samenwerken?

Van Westenbrugge is adviseur én ontwerper van KNX-domoticasystemen. De installateur zorgt voor de aanleg van het systeem. Het eindresultaat? Een KNX-domoticasysteem dat altijd en optimaal werkt. Benieuwd naar de mogelijkheden?