Op zoek naar een samenwerkingspartner? Neem contact op.

Van Westenbrugge en Gira: een stevig koppel

Wanneer John Eikelenboom van een installateur de vraag krijgt of hij een KNX-programmeur of system integrator kent, hoeft hij nooit lang na te denken. “Vanuit mijn werkgebied, Zuidwest-Nederland, verwijs ik vrijwel altijd door naar Van Westenbrugge. Waarom? Omdat ik weet dat het dan gewoon goed komt. Punt.” Hij benadrukt dat het onderlinge vertrouwen enorm belangrijk is.

Wanneer John een bedrijf aanbeveelt, wil hij zeker weten dat dit bedrijf daar serieus mee omgaat. “Als een ondernemer er dan een potje van maakt, straalt dat ook af op het imago van ons bedrijf en onze producten. Bij Van Westenbrugge hoef ik me daarover geen zorgen te maken. Wij hebben overduidelijk dezelfde kijk op kwaliteit.” Pluspunt is ook dat Van Westenbrugge alleen programmeert en niet installeert. “Daarmee is het bedrijf dus geen concurrent van de installateur”, weet John.

Uitdaging

John vertelt dat hij Van Westenbrugge graag inschakelt voor complexere KNX-vraagstukken. Gaat het bijvoorbeeld om een ingewikkelde integratie van systemen of juist om complexe omstandigheden, zoals een pand met heel veel glas? John weet dat Frans en collega’s de uitdaging wel aan kunnen. “Dan is het fijn dat we bij Gira ook de ondersteuning krijgen die we nodig hebben”, vindt Frans. “Hoewel het een groot bedrijf is, zijn de lijntjes met Gira Nederland en Gira Duitsland kort. We kunnen er altijd met onze vragen terecht en krijgen snel antwoord.” Frans ervaart dat Gira zijn bedrijf als een serieuze partner ziet. Er wordt naar hem geluisterd en wanneer en problemen of tegenslagen zijn, wordt er steeds in goed overleg naar een bevredigende oplossing gezocht.

Typisch Duits

Frans en John constateren dat hun soepele samenwerking ook te danken is aan de open en eerlijke houding aan beide kanten. John: “Wij weten dat Van Westenbrugge niet alleen met producten van Gira werkt. Maar als wij een project aandragen, kan ik erop vertrouwen dat Frans er niet mee aan de haal gaat naar een andere fabrikant.” “Dat lijkt me logisch”, reageert Frans op zijn beurt. “Bovendien zijn wij erg tevreden over de kwaliteit van de Gira-producten. Ik omschrijf het vaak als typisch Duits: echt af en niks half. En mochten wij toch een andere fabrikant willen inschakelen – bijvoorbeeld omdat Gira het betreffende product niet kan leveren – dan doen we daar niet geheimzinnig over. Alles met een open vizier.”

Experience center

Gira heeft in Veenendaal een groot experience center. Een plek waar zakelijke en particuliere klanten kunnen ontdekken wat er allemaal mogelijk is. “Dat is echt een toegevoegde waarde”, vindt Frans. “Je kunt gebruikers daar laten zien en ervaren wat je vandaag de dag met gebouwautomatisering kunt realiseren. En dat overtreft bijna altijd de verwachtingen.”