Wil je meer weten over werken bij Van Westenbrugge? Neem contact op.

Team Van Westenbrugge kiest eigen bedrijfskleding

“Bedrijfskleding moet lekker zitten en vooral ook bij je passen. En omdat de één zich prettig voelt in een overhemd en een ander juist de voorkeur aan bijvoorbeeld een polo geeft, kiezen onze medewerkers zelf hun kleding uit. En met het logo van Van Westenbrugge erop geborduurd, zijn we allemaal goed herkenbaar.”

Frans van Westenbrugge vindt het belangrijk dat zijn medewerkers bedrijfskleding dragen. Dat zorgt voor een goede en professionele uitstraling en op locatie zien klanten in één oogopslag welk bedrijf de medewerker vertegenwoordigt. Maar hij weet ook hoe vervelend het is om iets te moeten dragen dat niet bij je past. Een model dat niet lekker zit, een kleur die je zelf nooit zou dragen, materiaal waar je de kriebels van krijgt of een jas die veel te koud of veel te warm is. “En je ziet het gewoon als iemand niet comfortabel is in de kleding die hij draagt. Daarom hebben wij geen standaard bedrijfskleding, maar kiest iedereen zelf.”

Logo

Twee keer per jaar – voor de zomer en voor de winter – gaat het team van Van Westenbrugge naar ‘by Krijn’ in Monster. Daar kunnen de medewerkers in alle rust outfits passen. Ze kiezen een jas en vijf stuks bovenkleding. Een trui, een sweater, een polo, een t-shirt of een overhemd: het maakt Frans niet uit. “Nee, ook de kleur kiest iedereen zelf. Want ook daarvoor geldt dat het bij je moet passen.” Wanneer de keuzes gemaakt zijn, worden de kledingstukken voorzien van het logo van Van Westenbrugge.

Extra investering

Frans vertelt dat de variatie in bedrijfskleding geregeld voor leuke reacties bij klanten zorgt. “Ze vinden het vaak verrassend en begrijpen mijn idee daarachter wel.” Dat medewerkers blij zijn met deze aanpak, is niet verrassend. Zij vinden het fijn om te kunnen werken in kleding waarin ze zich prettig en comfortabel voelen. “Je kunt je kleding nu ook goed afstemmen op de klus die je gaat doen of de klant die je bezoekt. Vandaag is een soepele sweater misschien handig en morgen past een wat formeler overhemd wellicht beter.” Frans constateert dat ook de kwaliteit van de kleding hoger is dan de meeste standaard-bedrijfskleding. “Het is niet na één keer wassen een vormeloos, vaal kledingstuk geworden. Daarmee is het wat mij betreft die extra investering meer dan waard.”