Wil je ook samenwerken? Wij vertellen je graag meer!

Steeds meer vraag naar integratie audio in KNX

De radio die meteen aangaat zodra je je huis binnenstapt en weer uitgaat als je weggaat. Een deurbel die over de geluidsinstallatie gaat en de muziek automatisch even zachter zet. Een display waarop te zien is naar welke artiest en track je luistert. Maar ook: een fijn muziekje in de toiletruimtes van een kantoor, restaurant of hotel. Met de audioproducten van Trivum is dat simpelweg een kwestie van programmeren. De producten zijn naadloos te integreren in een KNX-systeem en dus is Frans van Westenbrugge enthousiast.

Trivum is een van de merken van Necto Systems uit Almere. Het bedrijf is opgericht door Ronald Broekhuijzen en Bob Brugman en die laatste is in Poeldijk aangeschoven om te vertellen over de samenwerking met Van Westenbrugge. “Het gaat echt om samenwerking”, trapt Bob af. “Wij hebben het nooit over klanten, maar over partners. Wij trekken samen op om eindgebruikers van de beste domotica-oplossingen te voorzien.”

Eén antwoord

Necto Systems levert innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten op het gebied van audio, video, verlichting en gebouwautomatisering. Het bedrijf voert negen merken, waarvan zij exclusief vertegenwoordiger in Nederland en/of de Benelux zijn. “Audio is bij ons steeds groter aan het worden”, zo laat Bob weten. “Groter dan we in eerste instantie verwacht hadden.” Frans herkent die ontwikkeling en ziet ook bij Van Westenbrugge de aandacht groeien. “En als een opdrachtgever iets met audio en KNX wil, is er wat mij betreft eigenlijk maar één antwoord en dat is Trivum. Absoluut onze eerste keuze. Het werkt altijd, het is leverbaar en het is prima geprijsd.”

Onder de indruk

Bob vertelt dat audio integreren in een KNX-systeem in heel veel situaties interessant is. “En lang niet alleen in woningen”, benadrukt hij. “Een concreet voorbeeld? Denk maar eens aan een tandartspraktijk. Hoe ideaal is het dat je in de behandelkamer heel simpel de muziek aan en uit kunt zetten en het volume kunt regelen. Dat is toch top? Met KNX kun je dat mooi meenemen. En de geluidskwaliteit van Trivum is echt ongekend. Wij hebben de apparatuur laten testen door hifi.nl en die waren zeer onder de indruk.”

Uniek

Frans en Bob steken allebei hun enthousiasme over KNX niet onder stoelen of banken. Bob verwoordt: “Natuurlijk hoor ik weleens dat het duur is. Ben ik het niet mee eens. Iets is duur als je weet dat het over, pak ‘m beet vier jaar verouderd is, zoals een auto. Het fascinerende van KNX is dat het nooit veroudert en altijd werkt. Het systeem is probleemloos compatible met producten van jaren terug. Uniek! Het is in mijn optiek gewoon het allerbeste domotica-systeem dat er is.” Reactie van Frans? “Daar heb ik helemaal niks aan toe te voegen”, lacht hij.

Samenwerken?

Bij Van Westenbrugge werken we nauw samen met installateurs van KNX-domotica. We doen allebei waar we goed in zijn: wij ontwerpen en programmeren het KNX-domoticasysteem en de installateur zorgt voor de installatie. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op.