Wil jij ook samenwerken? Wij vertellen je graag meer!

Slimme samenwerking: Barth Installatietechniek vertrouwt op Van Westenbrugge voor KNX

“Als ik een lastige vraag over domotica krijg, weet ik wel wie ik moet bellen: Van Westenbrugge. Zij hebben voor elk technisch probleem een oplossing. En het mooie is dat Frans ook nog eens in jip-en-janneketaal aan de klant kan uitleggen hoe het KNX-systeem werkt. Ik ben heel tevreden over onze samenwerking”, aldus Rijndert Barth, directeur van Barth Installatietechniek in ’s-Gravendeel.

Ja, vanzelfsprekend heeft Rijndert er weleens over gedacht om de kennis over KNX zelf in huis te halen. “Maar het is voor ons een nichemarkt, dus dan komt het bij één collega terecht. En wat nu als die ziek wordt of vertrekt? Voor de continuïteit vinden wij het toch verstandiger om een externe partner in te schakelen. Maar dan natuurlijk wel een partner die past bij de visie en strategie van Barth Installatietechniek.”

Oplossingsgericht

Die visie en strategie laat zich volgens Rijndert prima samenvatten in de twee doelstellingen die het bedrijf heeft: klanten blij maken en medewerkers blij maken. Het familiebedrijf – dat al teruggaat tot 1931! – hanteert daarvoor een platte organisatiestructuur. “Zo zit Van Westenbrugge ook in elkaar”, reageert Frans, “en daarom werken we zo soepel samen. Korte lijnen, snel schakelen, oplossingsgericht denken en alles organisatorisch goed op orde hebben, vinden we allebei enorm belangrijk.”

Geen concurrent

Barth Installatietechniek focust zich op de zakelijke markt, maar doet ook regelmatig projecten voor directeuren/eigenaren van de bedrijven waarvoor ze werken. Rijndert: “Dat is een high-end markt, waar niet alleen kwaliteit maar ook betrouwbaarheid en integriteit ontzettend belangrijk zijn. Logisch dat we daarvoor niet met de eerste de beste leverancier in zee gaan. Van Westenbrugge heeft ons vertrouwen nog nooit beschaamd. En laten we eerlijk zijn: ik vind het ook een prettige gedachte dat dit geen traditioneel installatiebedrijf is en dus geen concurrent. Daarom is het voor ons ook geen enkel probleem dat er vaak rechtstreeks contact is tussen onze klant en Van Westenbrugge. Als het niet nodig is, gaan wij daar niet bij of tussen zitten. De tevredenheid van de klant staat bij ons echt op één en vind ik belangrijker dan net dat beetje extra omzet.”

Vol gas op het doel

Rijndert en Frans hebben al verschillende mooie projecten samen gedaan. Ze herinneren zich de renovatie van een fabriekshal en een ingewikkeld verlichtingsvraagstuk in een zorginstelling. Voorbeelden die wat Frans betreft goed illustreren hoeveel vertrouwen hij krijgt. “Wij krijgen alle ruimte om onze ideeën aan te dragen en toe te lichten. Dat levert interessante gesprekken op en ik merk dat onze ervaring en kennis er dan echt toe doen. En hebben we eenmaal een keuze gemaakt, dan is het bij allebei de bedrijven een kwestie van ‘vol gas op het doel af’. Het resultaat? Klant blij, medewerkers blij en wij als vaste partner ook blij.”