Wil jij ook samenwerken? Wij vertellen je graag meer!

ETS (Engineering Tool Software) is de programmeertool die we gebruiken voor het ontwerpen van een KNX-systeem. Deze software krijgt met enige regelmaat een update en onlangs zijn we bij Van Westenbrugge overgestapt op de meest recente versie: ETS6. Met deze nieuwe versie gebruik je automatisch alle nieuwste versies van de componenten van het systeem en daarmee ook de nieuwste beveiligingsversies van de componenten. Op die manier is de complete installatie optimaal beveiligd. Waar met oudere versies nog het risico bestaat dat het KNX-systeem gehackt kan worden, is dat nu verleden tijd.

Nieuwe mogelijkheden

ETS6 biedt bovendien een aantal nieuwe features. Zo kun je vanaf nu binnen één lijn een draadloze koppeling maken en dat is een welkome verbetering. Daardoor kun je op een later moment de definitieve keuzes maken voor draadloze bediening. Voor installateurs betekent dit dat zij niet al in de engineeringsfase hoeven te bepalen waar ze de draadloze gateway moeten plaatsen. Een ander voordeel van ETS6 is dat we er een stuk sneller mee kunnen werken. Bovendien is het nu mogelijk om met meerdere programmeurs aan één project te werken en die samenwerking is vooral bij grote en complexe projecten zeer waardevol.

Toegevoegde waarde

Bij Van Westenbrugge stappen we nooit klakkeloos over naar een vernieuwde versie van ETS. We wachten altijd af of de software voldoet en of er geen fouten in zitten die eerst hersteld moeten worden. Inmiddels zijn wij overtuigd van het nut en de toegevoegde waarde van ETS6 en daarom dus overgestapt.