Op zoek naar een samenwerkingspartner? Neem contact op.

Installatiewerk KNX gemakkelijker dan vaak gedacht

We kennen het allemaal: de hotelschakeling waarmee je zowel beneden als bovenaan de trap de verlichting op de overloop kunt bedienen. Geen rocketscience, maar wel even een precies klusje met wat denkwerk over de bekabeling. Met KNX is zo’n installatie een fluitje van een cent, omdat het programmeerwerk pas in een later stadium plaatsvindt. Het is maar een voorbeeld, maar wel één die het installatiegemak van KNX goed illustreert.

In tegenstelling tot wat weleens gedacht wordt, maakt toepassing van KNX het werk van monteurs niet ingewikkelder. Integendeel zelfs. Waar zij anders moeten nadenken en overleggen over welke knoppen waarvoor gebruikt gaan worden, is dat met KNX in het geheel niet aan de orde. Als de componenten op de juiste manier zijn geïnstalleerd, komt de precieze aansturing pas in een volgende fase. Vijf spots op een rij in de woonkamer, waarvan er één een kunstwerk moet aanlichten? Welke spot dat moet worden, is een vraag voor later. Daar hoeft de monteur zich niet over te buigen.

Tekenwerk eenvoudiger

Ook het tekenwerk is bij toepassing van KNX een stuk eenvoudiger. Je hoeft de aansturing immers nog niet in de ontwerpfase vast te leggen: dat kan op een later tijdstip en ligt bovendien op het bordje van Van Westenbrugge. Als installateur hoef je daar dus geen tijd en energie aan te besteden. Daarbij is het een geruststellende gedachte dat de specialisten van Van Westenbrugge altijd even checken of de voorgestelde opbouw van de KNX-installatie haalbaar is, volledig is en klopt. We denken en praten ook mee over eventuele bijzonderheden, zoals buitenbekabeling. We adviseren dan altijd om een aparte lijn met eigen voeding te realiseren, zodat de woning buiten schot blijft als er door bijvoorbeeld onweer een storing optreedt.

Uitbreiden en aanpassen

De specialisten van Van Westenbrugge hebben allemaal een achtergrond in de elektrotechniek en zijn daarmee een waardevolle sparringpartner voor jou als installateur. Wij weten niet alleen alles van KNX, maar begrijpen ook als geen ander wat jij nodig hebt en waar jij in de praktijk tegenaan loopt. Het is prettig om te weten dat jouw klant in de toekomst heel eenvoudig nieuwe elementen aan het KNX-systeem kan toevoegen. Je hoeft dus niet voor te sorteren op toekomstige wensen: het systeem is heel eenvoudig uit te breiden en aan te passen. Dat geeft rust bij je opdrachtgever, maar ook bij jou en je team. Zeker als je bedenkt dat er voor montage steeds minder tijd wordt ingeruimd. Kiezen voor KNX betekent dus ook voor jou als installateur: kiezen voor gemak.