Op zoek naar een samenwerkingspartner? Neem contact op.

Marcel Thoma van Grimbergen & Van Putten Elektrotechniek:

“Ik schakel graag een echte specialist in”

Marcel Thoma is projectleider en werkvoorbereider bij Grimbergen & Van Putten Elektrotechniek. Hij vertelt dat hij verschillende trainingen op het vlak van domotica heeft gevolgd. Toch vindt hij het fijn om die opdrachten uit te besteden aan Van Westenbrugge. “Zij zijn daar continu mee bezig en weten er echt alles van. Als je er, zoals wij, alleen af en toe in moet duiken, is het lastig om op de hoogte te blijven van alle mogelijkheden en actuele ontwikkelingen. Ik schakel daarom liever een echte specialist in.”

Grimbergen & Van Putten Elektrotechniek uit Leiderdorp is een elektrotechnisch installatiebureau dat een compleet pakket aan elektrotechnische diensten levert. Marcel Thoma somt op: “Verlichting, intercominstallaties, brandmeldinstallaties, datanetwerken, zonnepanelen en dan vergeet ik vast nog het een en ander. We doen opdrachten in woningen, maar ook bij grote utiliteitsgebouwen. Dus van een deurbel bij mevrouw Jansen tot een grote renovatie bij onderzoeksorganisatie TNO.” Hij voegt eraan toe dat het team van zo’n twintig vaste medewerkers soms door het hele land reist, maar dat het zwaartepunt van de activiteiten in de regio Den Haag en Leiden ligt.

Fancy verlichting

Het eerste contact tussen Marcel en Frans van Westenbrugge dateert van zo’n tien jaar terug. Marcel vertelt dat onderzoeksorganisatie TNO al ruim veertig jaar klant is. In 2012 wilde deze opdrachtgever een bepaalde presentatieruimte in het pand omtoveren tot een ‘fancy’ plek met bijzondere verlichting. “Ik zag iets voor me met ledstrips met verschillende lichtkleuren, die je zelf kon aansturen. Bij Gira kon ik terecht voor de producten zoals een touchpanel en HomeServer en toen had ik nog iemand nodig voor het programmeerwerk. Zo ben ik bij Frans beland.”

Klant verrassen

Ruim tien jaar verder werken Marcel en Frans nog regelmatig samen. Frans beschrijft dat ze dezelfde kijk hebben op service en kwaliteit. “We doen allebei graag steeds een stapje extra voor onze opdrachtgever. En Marcel durft ook op zoek te gaan naar de vraag achter de vraag. Met andere woorden: wat wil de klant nu echt? Zo staan wij er ook in. Dat kost natuurlijk extra tijd, maar zorgt wel voor een beter eindresultaat. We hechten allebei veel waarde aan langlopende relaties en daar draagt deze aanpak aan bij.” Marcel vult aan dat hij het leuk vindt om klanten te attenderen op de extra mogelijkheden die KNX biedt. “Daarmee kun je ze vaak echt verrassen. Natuurlijk is dat voor ons commercieel interessant, maar ik vind ook dat klanten dit van ons mogen verwachten. Ik wil niet dat ze later pas ontdekken wat KNX nog meer had kunnen betekenen. En voor ons is het een prettige wetenschap dat Van Westenbrugge ook het ingewikkelde programmeerwerk prima aankan.”

Kostenbesparing

Marcel kan de goede onderlinge samenwerking met een mooi voorbeeld illustreren. Een bedrijfsverzamelgebouw was voorzien van slimme verlichting en uitgerust met een touchpaneel. “Wij ontdekten dat het niet goed geprogrammeerd was, waardoor de verlichting continu brandde. Van Westenbrugge heeft toen de software aangepast en gekoppeld aan bewegingsmelders. Dat leverde een aanzienlijke kostenbesparing op. Door samen op te trekken, hebben we dit probleem optimaal kunnen tackelen.”