Wil jij ook samenwerken? Wij vertellen je graag meer!

De kracht van partnerschap: Hersbach Installaties en Van Westenbrugge werken nauw samen

Ze werken inmiddels drie jaar samen en kunnen – zoals ze zelf zeggen – ‘lezen en schrijven met elkaar’. Henk Hersbach van Hersbach Installaties en Frans van Westenbrugge vormen een goed team. “Ik ben blij dat ik voor domotica een goede partner heb. Die ontwikkelingen gaan zo snel; het is niet te doen om dat zelf bij te houden”, vindt Henk.

Eerst even kennismaken met Henk Hersbach. Hij begon drie jaar geleden zijn eigen bedrijf: Hersbach Installaties. Vanuit Hendrik Ido Ambacht werkt deze specialist in elektrotechniek, beveiliging en onderhoud voor bedrijven en particulieren. “Ik kende Frans al. Ons contact beviel goed en daarom schakel ik Van Westenbrugge nog steeds graag in. Want volgens mij kan je maar in een paar dingen goed zijn: wij zijn goed in installatiewerk en Frans weet alles van KNX.”

Niet moeilijk doen

Zodra Henk proeft dat een klant interesse heeft in domotica, zet hij dat onderwerp op de agenda. “En dan komt Frans al snel in beeld. We maken samen een plan en vogelen uit wat voor die klant de beste aanpak is. Ik blijf altijd wel de hoofdaannemer en voor de klant het eerste aanspreekpunt. Bij bestaande klanten is er soms wel rechtstreeks contact met Van Westenbrugge. Als dat sneller en praktischer is, moeten we daar niet moeilijk over doen.”

Kwaliteit voorop

Frans is al net zo enthousiast over de samenwerking. “Zoals wij met Henk samenwerken, zie ik het graag. De installateur doet het installatiewerk en onderhoudt het klantcontact en wij doen het programmeerwerk. Het is en blijft echt het project van de installateur en wij zijn ondersteunend.” Frans beschrijft Hersbach Installaties als een bedrijf waar kwaliteit altijd voorop staat. En daar herkent hij zich in. “Henk en ik kijken allebei niet als eerste naar de prijs, maar vooral naar de kwaliteit van de producten. Als je allebei op die manier in de wedstrijd zit, kun je goed samenwerken.”

Hot item

De twee mannen zijn het erover eens dat domotica de komende jaren alleen maar belangrijker gaat worden. “Er komen steeds meer domoticaproducten beschikbaar die het leven een stuk makkelijker en in sommige gevallen ook mooier kunnen maken”, stelt Henk vast. “Daarnaast kan het bijvoorbeeld ook helpen om energie te besparen. En dat kun je rustig een hot item noemen. Vroeger werd een bedrijfspand tussen acht uur ’s ochtends en vijf uur ’s middags volledig verlicht en verwarmd. Nu kun je het zo inrichten dat alles automatisch uitgaat als er geen medewerkers aanwezig zijn. Met zo’n investering kun je dan flink besparen op je energiekosten. En wie wil dat nu niet?”