Wil je meer weten over KNX? Wij vertellen je graag meer!

Hateha: Jung-partner voor Van Westenbrugge en voor installateurs

Wil jij jouw klant laten zien wat er allemaal mogelijk is met KNX? Vindt de klant het fijn om de talloze opties in tasters, schakelaars, knoppen en kleuren met eigen ogen te zien? Of wil je zelf eens bijgepraat worden over de nieuwste technieken en ontwikkelingen? Je bent op afspraak van harte welkom in het Infocentrum van Hateha in Hazerswoude. Frans van Westenbrugge ging er langs en sprak met KNX-adviseur Maarten Coppoolse.

In het ruime en aantrekkelijk ingerichte Infocentrum duiken de twee mannen meteen de diepte in. Het gaat over nieuwe producten, technische uitdagingen en toekomstverwachtingen. Hateha en Van Westenbrugge werken al lang samen en sinds de komst van Maarten Coppoolse zijn de banden nauwer aangehaald.

Echte specialisten

Hateha bestaat bijna zestig jaar en is in Nederland exclusief vertegenwoordiger van verschillende buitenlandse fabrieken van elektrotechnische materialen. Maarten: “We doen onszelf tekort wanneer we ons alleen importeur noemen. We doen veel meer dan het importeren van producten en de doos doorschuiven. Hier werken echte specialisten die installateurs kunnen helpen bij technische oplossingen.” Hij vertelt dat Hateha een familiebedrijf is, waar korte lijnen, snel schakelen en veel oog voor klanttevredenheid vanzelfsprekendheden zijn. Het bedrijf levert uitsluitend via de groothandel en beschikt over een magazijn met een grote voorraad. Heeft een groothandel een product niet op voorraad, dan kan dit in veel gevallen toch snel geleverd worden vanuit dat magazijn.

Esthetische kant

Hateha is onder meer leverancier van Jung en wordt door de Duitse onderneming als ‘Jung Nederland’ gezien. Maarten is erg enthousiast over het merk. “Jung is een gerenommeerd bedrijf, bestaat al dik honderd jaar en is erg innovatief. Ze hebben veel oog voor de esthetische kant van hun materialen en de techniek erachter is van topkwaliteit.”

  • In de spotlights: Jung LS Touch

  • Een van de paradepaardjes van Jung is de LS Touch. Met één display op één inbouwdoos bedien je alle componenten in de ruimte. Verlichting schakelen of dimmen, de jaloezieën bedienen, de temperatuur instellen of welke componenten binnen het KNX-systeem dan ook bedienen: met LS TOUCH kunnen tot 32 KNX-functies bediend worden op één display. Los van elkaar of verwerkt in scénes: alles is eenvoudig te vinden en te bedienen dankzij de look and feel van een smartphone en de duidelijke en eenduidige symbolen. De LS TOUCH heeft veel designmogelijkheden: van metaalvarianten tot de 63 kleuren van Les Couleurs® Le Corbusier. Zo past LS TOUCH altijd in het interieur.