Wil je meer weten over KNX? Wij vertellen je graag meer!

Hateha: Jung-partner voor Van Westenbrugge en voor installateurs (deel 2)

In het vorige nieuwsbericht lieten we je al kennismaken met Hateha, exclusief vertegenwoordiger van verschillende buitenlandse fabrieken van elektrotechnische materialen. Frans van Westenbrugge ging langs in Hazerswoude en sprak er met KNX-adviseur Maarten Coppoolse.

Maarten vertelt dat Hateha onder meer leverancier is van het gerenommeerde merk Jung. Hij is erg te spreken over de kwaliteit en innovatiekracht van het Duitse merk. Ook Frans werkt vaak en graag met Jung. Hij ziet dat veel installateurs met wie hij samenwerkt voor Jung kiezen. “En zo komen wij automatisch bij Hateha terecht. Het is een bedrijf dat veel technische kennis in huis heeft over KNX en dat zorgt voor een waardevolle samenwerking. De specialisten van Hateha denken echt mee en vinden niet snel iets te gek. Ik merk dat het bedrijf heel dicht aan tafel zit bij de installateurs. De installateurs die met Jung werken, zie ik niet snel overstappen naar een ander merk.”

Snel reageren

De lijntjes tussen Frans en Maarten zijn kort. Zodra Frans een grote opdracht voor een Jung-project krijgt, schakelt hij met Maarten. “Snelheid is dan essentieel. Als een installateur een vraag heeft, die ik bij Hateha moet neerleggen, heb ik snel antwoord nodig. Die installateur is er nú mee bezig en wil geen dagen wachten op de informatie die hij nog mist. Dat kan een technische vraag zijn of een vraag over prijs of voorraad. Maarten begrijpt dat zoiets niet op de stapel mag, maar dat hij nog dezelfde dag moet reageren. Dat werkt super!”

Oprechte aanpak

Maarten vertelt op zijn beurt hoe belangrijk hij het vindt om eerlijk te adviseren. “Als ik weet dat iets niet werkt, dan zal ik daar nooit omheen draaien. Ik moet overtuigd zijn dat een oplossing klopt, anders puzzel ik verder of geef ik aan dat het gewoon niet kan.” Voor installateurs is die oprechte aanpak volgens de twee mannen aan tafel een belangrijk stuk zekerheid. Een halfslachtige installatie zorgt op lange termijn immers gegarandeerd voor een ontevreden klant. Maarten: “Met KNX kan veel, maar ik zal nooit zeggen dat alles kan. Dat is complete onzin.”

Basistraining

Het Infocentrum in Hazerswoude is voor installateurs een mooie plek om aan klanten te laten zien wat Jung te bieden heeft. Daarnaast wordt de ruimte gebruikt voor trainingen aan installateurs. Maarten vertelt dat Hateha basisscholing geeft aan starters in het KNX-werkveld en bijeenkomsten organiseert voor meer verdieping en uitleg. “En ook voor gecertificeerde trainingen – soms in Duitsland – kunnen installateurs bij ons terecht.”

  • In de spotlights: Jung LS Touch

  • Een van de paradepaardjes van Jung is de LS Touch. Met één display op één inbouwdoos bedien je alle componenten in de ruimte. Verlichting schakelen of dimmen, de jaloezieën bedienen, de temperatuur instellen of welke componenten binnen het KNX-systeem dan ook bedienen: met LS TOUCH kunnen tot 32 KNX-functies bediend worden op één display. Los van elkaar of verwerkt in scénes: alles is eenvoudig te vinden en te bedienen dankzij de look and feel van een smartphone en de duidelijke en eenduidige symbolen. De LS TOUCH heeft veel designmogelijkheden: van metaalvarianten tot de 63 kleuren van Les Couleurs® Le Corbusier. Zo past LS TOUCH altijd in het interieur.