Op zoek naar een samenwerkingspartner? Neem contact op.

Bekabeling: goede voorbereiding is het halve werk

De opbouw van een KNX-installatie, de zogenaamde topologie, is een onderwerp dat veel aandacht verdient. Wij adviseren altijd om voor de kabel naar buiten een aparte lijn te realiseren. Met een lijnkoppelaar zorgen we voor een galvanische scheiding van de hoofdlijn. Wanneer er dan buiten iets gebeurt, denk aan wateroverlast, sabotage of blikseminslag, blijft het systeem binnen probleemloos functioneren. De tasters werken zoals gebruikelijk, de zonwering kan bediend worden: kortom, geen vuiltje aan de lucht.

Het is belangrijk om al vanaf de allereerste plannen voor een KNX-systeem goed na te denken over de topologie. Wanneer er bijvoorbeeld geen aparte lijn naar buiten is gerealiseerd, kan dat op termijn voor problemen zorgen. De oorzaak opsporen, is dan vaak een lastig en tijdrovend traject. En we weten allemaal dat storingen een voorkeur hebben voor die momenten dat het echt heel slecht uitkomt…

Veilig en gemakkelijk

Het goede nieuws is dus dat je met de juiste topologie dit soort problemen eenvoudig kunt tackelen. Door deze juiste topologie zorg je ervoor dat eventuele schade aan de lijn naar buiten geen gevolgen heeft voor wat er binnen de woning of het pand gebeurt. En wanneer de eindgebruiker op een later tijdstip een extra buitencomponent, bijvoorbeeld een weerstation, wil toevoegen of het KNX-systeem wil uitbreiden, is dat veilig en gemakkelijk te realiseren.

Tijdig bespreken

Bij Van Westenbrugge weten wij alles over de opbouw van een KNX-installatie. Wij denken graag met je mee over de beste topologie. Tip: zet het onderwerp tijdig op de agenda. Zo voorkom je extra kosten en/of problemen achteraf!

Samenwerken?

Van Westenbrugge is adviseur én ontwerper van KNX-domoticasystemen. De installateur zorgt voor de aanleg van het systeem. Het eindresultaat? Een KNX-domoticasysteem dat altijd en optimaal werkt. Benieuwd naar de mogelijkheden?