Wil je meer weten over KNX? Wij vertellen je graag meer!

Waarom domotica niet langer een luxe is, maar een must-have. En waarom dat zo leuk is!

Ik weet het zeker: vandaag de dag een woning of bedrijfspand opleveren zonder enige domotica is echt een gemiste kans. Sommige mogelijkheden vinden we nu misschien nog heel geavanceerd en wellicht zelfs een beetje over de top. En ja, dan kun je zeggen ‘dat komt dan later wel’, maar het is zo jammer als je dan extra kosten moet maken. Het is een beetje als een auto kopen zonder airco. De raampjes met de hand opendraaien, gaat inderdaad prima. Maar wie doet dat nog?

Misschien is het voor jou als installateur wel herkenbaar. Een klant die voor KNX kiest, maar dan slechts een deel van de mogelijkheden wil benutten. Terwijl een completer en veel comfortabeler plaatje niet eens veel meer hoeft te kosten. Of misschien trap je zelf weleens op de rem en laat je – bewust of onbewust – kansen liggen. Dit omdat je verwacht dat het te ingewikkeld of te duur wordt of omdat je inschat dat de klant het niet wil. Zonde!

Geen verkooppraatje

Klanten weten lang niet altijd wat er mogelijk is met KNX. Het loont daarom beslist de moeite om daar echt in een vroeg stadium ruime aandacht aan te besteden. Veel mensen zullen aangenaam verrast zijn door het extra comfort dat het systeem kan bieden. Ook de praktische toepassingsmogelijkheden van de touchpanels, het bedienen van bijvoorbeeld de verlichting met een app en het gebruiksgemak trekken klanten vaak over de streep. En nee, zo’n gesprek over KNX hoeft zeker geen ‘goedkoop’ verkooppraatje te zijn. Je weet immers dat je met KNX een kwaliteitsproduct biedt, waar klanten jarenlang plezier van hebben en waarmee ze op de toekomst zijn voorbereid. Ze zullen blij zijn dat je het onderwerp tijdig onder de aandacht brengt, omdat het altijd duurder en lastiger is om na oplevering van het pand alsnog domoticavoorzieningen aan te brengen.

Voorbereid op de toekomst Een tevreden klant is natuurlijk datgene waar het om draait. Maar daarnaast is het ook voor jou als installateur en voor je medewerkers hartstikke leuk om met KNX te werken en daar het maximale uit te halen. Werken met nieuwe, innovatieve technieken is toch veel leuker dan terugvallen op gedateerde technologie? En natuurlijk wil niet iedere klant zijn woning of bedrijfsruimte voorzien van de allerlaatste snufjes, maar een nieuw pand zonder enige domotica? In mijn optiek is dat echt niet meer van deze tijd. Domotica toepassen moet de standaard zijn en niet de uitzondering. En met een goede basis – zoals KNX! – is de eindgebruiker prima voorbereid op de toekomst