Ga direct naar de inhoud.

FIRST® LEGO® League Junior Challenge 2019-2020, Boomtown Build: WSKO 't Startblok doet mee onder begeleiding van Van Westenbrugge

Wat als je een betere wereld zou kunnen bouwen? Waar zou je beginnen?

Ieder jaar presenteert de FIRST® LEGO® League Junior een nieuwe uitdaging om de creativiteit van jonge kinderen te stimuleren. Tijdens het verkennen van dit alledaagse thema maakten de teams van maximaal 6 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 10 jaar gebruik van bouwkundige basisconcepten om een model van LEGO onderdelen te bouwen. Ook konden de kinderen gebruik maken van LEGO Education WeDo om de basisprincipes van programmeren te leren. Daarnaast leerden de kinderen hun werk te documenteren in het techneutenschrift en te delen wat zij geleerd hebben op hun ‘Laat Zien’ Poster. Tijdens deze uitdaging werkten de kinderen volgens de FIRST® LEGO® League Junior Core Values, zoals samenwerking, respect hebben voor elkaar en plezier hebben.

Namens WSKO ’t Startblok uit Honselersdijk deden Jens, Launo, Yari, Lenn, Matthijs en Yfke mee aan deze FIRST® LEGO® League Junior onder de naam: Speed-City Bouwers.
Een aantal zondagen op rij hebben deze Speed-City Bouwers gewerkt en gebouwd aan de BOOMTOWN BUILD Challenge. Dit gebeurde binnen de muren van Van Westenbrugge onder begeleiding van twee vaders van deze kinderen: Koen en Frans. 

Tijdens iedere sessie werden de vier onderdelen van het technisch ontwerpproces gebruikt. 

  • Onderzoek een probleem
  • Bedenk één of meer oplossingen
  • Test de oplossingen
  • Deel wat je hebt geleerd

Hierbij werd er onderling veel ontdekt. Met veel teamwork, creativiteit en natuurlijk doorzettingsvermogen werden er nieuwe vaardigheden en ideeën met elkaar gedeeld. Hierdoor kon er heel wat toegepast worden en dat wat er geleerd is zou ook weer toegepast zou kunnen worden om bijvoorbeeld onze wereld te verbeteren. Maar boven alles: de kinderen hebben met heel veel plezier gebouwd!

Op zaterdag 1 februari jl. was net zover: Gehuld in mooie hoodies gingen de Speed-City Bouwers naar Naaldwijk voor de afsluiting van het project: een heuse expo. Aan deze regionale expo deden dit jaar maar liefst 24 teams mee! De prestaties van elk team en elk teamlid werden gevierd! 

Er waren onder andere prijzen voor de mooiste poster, voor de beste samenwerking, voor het team dat het meest gericht was op duurzaamheid.

De Speed-City Bouwers hebben uiteindelijk gewonnen in de categorie techniek/programmering: een hele mooie categorie om in te winnen!

G O E D  G E D A A N !!

« terug